Oracle och Walmart delägare i TikTok

Image
Vekst

I dagarna har President Trump godkänt Oracle och Walmart som partner för att säkra amerikanska intressen i TikTok. Affären är inte spikrak och det finns en mängd förbehåll och detaljer att reda ut. Vi har hittat några artiklar som belyser olika aspekter av affären och logiken runt den.

Extra intressant är att Walmart ger sig in i denna affär. I skuggan av Amazon har Walmart byggt upp ett supermodernt fysiskt retailnätverk med automatiserade lager och butiksupplevelser. Dessutom står Walmart för nästan 6% av all onlineförsäljning i USA och man är i färd med att lansera sin Amazon Prime-"kopia" Walmart+. Lojalitetsprogrammet ger bland annat tillgång till fria hemleveranser, media och rabatter. 

Det spekuleras nu i att Walmart förvärvar TikTok för att utveckla en marknadsplats i TikTok där de kan nå ut till den unga publik som plattformen erbjuder. TikTok's moderbolag, ByteDance, har gjort precis detta i den Kinesiska syster-appen Douyin. I tider när alla fokuserar på den traditionella e-handelsaktören Amazon är det kanske ett klokt val av Walmart att utforska nya sätt att bedriva e-handel. 

 

God läsning!

Vill du utvecklas med oss?

Vårt fokus är att leverera effekt på den digitala arenan. I en värld som förändras allt snabbare är vi övertygade om att nyfikenhet samt kapacitet till förändring och utveckling är de starkaste konkurrenskrafterna.