Är YouTube på väg att introducera shopping?

Image
Vekst

YouTube har nyligen uppmanat kreatörer att tagga produkter i sina videoklipp som en första hint om att introducera shopping direkt på plattformen. Är detta ett försök för Google att gå från annonsjätte till att direkt konkurrera med e-handelsjättar som Amazon och Alibaba?

E-handeln blommar mer än någonsin under den stundande pandemin då allt fler väljer att handla på nätet. Flertalet stora företag som Facebook och Amazon har tagit stora kliv på börsen medan Google’s omsättning sjönk under Q2. Vi har hittat ett par intressanta artiklar som talar för att Google nu tar upp kampen med de stora e-handelsbolagen.

Google har länge fokuserat på att sälja annonser och driva köp på tredjepartssidor snarare än att själva sälja produkter, något man vill ändra på genom att introducera köpmöjligheter direkt på YouTube. Företaget har flera gånger hintat om att YouTube kommer att spela en central roll i deras e-handelsstrategi där de även testat att integrera Shopify för att sälja produkter direkt på plattformen. Videoshopping har länge testats av b.la. Walmart utan större framgångar samtidigt som Douyin (kinesiska versionen av TikTok) gör stora framsteg inom segmentet. Därav blir det intressant att följa utvecklingen av detta och om den uppsjö av sminktutorials och unboxing-videos som finns på YouTube kan bidra till ökad försäljning.

 

God läsning:

Vill du utvecklas med oss?

Vårt fokus är att leverera effekt på den digitala arenan. I en värld som förändras allt snabbare är vi övertygade om att nyfikenhet samt kapacitet till förändring och utveckling är de starkaste konkurrenskrafterna.